Bibliotheek Zuidoost wegens verbouwing tijdelijk gesloten

Van donderdag 29 oktober tot en met dinsdag 8 december is Bibliotheek Zuidoost tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing. De verbouwing is onderdeel van de Bibliotheek van de Toekomst. De Bibliotheek Zuidoost wordt getransformeerd naar een stadsdeelbibliotheek die het zuidelijke deel van Breda gaat bedienen. Vanaf woensdag 9 december bent u weer van harte welkom in onze vernieuwde Bibliotheek Zuid.

Lenen & terugbrengen
Voor boeken en materialen die tot de sluiting in Bibliotheek Zuidoost worden uitgeleend, wordt de leentermijn automatisch verlengd tot begin januari 2016. Tijdens de verbouwing zijn de dichtstbijzijnde bibliotheken: Bibliotheek Brabantpark en Bibliotheek Centrum. Of maak gebruik van onze Haal- en Brengpunten in Bavel en Ulvenhout. Kijk voor actuele openingstijden op www.bibliotheekbreda.nl.

Bibliotheek van de Toekomst
De Bibliotheek van de Toekomst brengt haar producten en diensten dichter naar de klant. De bibliotheek wordt hierdoor op meer plekken in wijken en dorpen zichtbaar in plaats van in één gebouw en kan meer mensen fysiek en digitaal bedienen.

Stadsdeelbibliotheken
Als onderdeel van de transitie naar Bibliotheek van de Toekomst komen er, naast Bibliotheek Centrum, twee Stadsdeelbibliotheken in Breda. Eén bibliotheek voor het noordelijke deel van de stad en één bibliotheek voor het zuidelijke deel van de stad. Bibliotheek Noord is in de maand juli als eerste stadsdeelbibliotheek van Breda geopend. In december volgt Bibliotheek Zuid. Deze vestigingen worden voorzien van een ruime en actuele collectie, ruimere openingstijden en een verbeterde verblijfsfunctie.

De stadsdeelbibliotheken worden ingericht in verschillende belevingswerelden waarin de boeken en materialen aan de hand van thema’s worden gepresenteerd. Ook digitaal kan er volop gesnuffeld worden naar apps, e-books en e-muziek. Daarnaast adviseren onze medewerkers graag aan de hand van persoonlijke interesses. Kortom, de bibliotheek wil je volop verrassen, inspireren en verleiden!

De bibliotheek in Zuidoost wordt tussen donderdag 29 oktober en dinsdag 8 december als laatste getransformeerd naar een stadsdeelbibliotheek. Vanaf woensdag 9 december is de stadsdeelbibliotheek weer open voor publiek.

Kom dan zeker kennis maken met onze nieuwe inrichting en nieuwe manier van presenteren.

Volg ons ook op Facebook of mail onze voorzitter: