Telefoonteam Zorg voor elkaar Breda

Het telefoonteam van Zorg voor elkaar Breda breidt uit. Wilt u ook meewerken als vrijwilliger in dit hechte team? In het team werken vrijwilligers en professionals nauw samen. Zij beantwoorden aan de telefoon dagelijks vele vragen op het gebied van hulp, zorg en ondersteuning.

De vragen aan de telefoon zijn heel divers. Wat voorbeelden. Een jongeman met een beperking wil zoveel mogelijk zelf blijven doen, maar heeft daarbij wel ondersteuning nodig. Een oudere vrouw wil wat vaker een dag tussen de mensen zijn. Een alleenstaande moeder heeft schulden.

De medewerkers van Zorg voor elkaar Breda denken mee met de mensen die bellen. Samen met de bellers komen ze tot een oplossing die past.

Sfeer

De mensen van het telefoonteam doen hun werk met veel plezier en de sfeer in het team is prettig. “Je voelt je heel nuttig”, zegt Nicole Vervoort. “Ik ben hier terecht gekomen toen ik werkeloos was en werd heel warm ontvangen.”

Netwerk

Het telt voor vrijwilligers ook mee dat zij nieuwe competenties aanleren en zo meer kans maken op betaald werk. “Het is een plek waar ik met veel met mensen in contact ben; ik kan zo mijn netwerk uitbreiden”, zegt Jeanette Bartels. “Ik leer een andere branche kennen die al wel mijn interesse had. Helpen met de opbouw hier is erg leuk.”

Meedoen?

Begin juli start een cursus voor nieuwe vrijwilligers.

Heb je minimaal MBO/HBO-niveau en ben je minimaal 2 dagdelen beschikbaar?

Bel met (076) 525 15 15 (maandag t/m vrijdag 8.00-17.00 uur) of mail samen@zorgvoorelkaarbeda.nl. Kijk ook op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Volg ons ook op Facebook of mail onze voorzitter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *